18 June 2007

I OPET NEKO SVJETLO NA OBZORU...



A onda svane novi dan i ja se zaljubim
u ovo nebo iznad nas
I sunce što se smiješi ko kad majka oprašta
djeci što su bila nestašna.



Pozzzz!
Nekako ne znam što napisati nakon ovog zadnjeg posta, ali ajde, mora se dalje baljezgati..hehe!! Po komentaru onog prvog anonymusa imam osjećaj da sam malo nerazumljivo napisala post. Ah, kada je pisanje o osjećajima bilo razumljivo? Nikada...e pa tako ni moj post. Ljudovi moji, posrnula sam i to vam je jedno logično tumačenje mojih riječi iz zadnjih nekih postova. Zar ćete me zbog toga osuđivati? Zar je grijeh pasti? Ajd sad malo u onom meni dragom teološkom smislu... Sjetite se onog divnog čovjeka imenom Isus... Triput je taj čovjek pao pod teretom križa... Jel mu to treba zamjeriti? Naravno da ne. I te Njegove padove nikad ne gledamo u tom kontekstu, već se divimo kako se svaki put pridigao i nastavio svoj put. E pa tako i ja. Ovih dana mi se rodila želja da riješim neke stare račune kako bi mogla nastaviti svoj život onako neopterećeno i iskreno...i riješila sam sve, ali ipak je to bio veliki teret za mene i tako sam počela plakati za nekim starim ljubavima...s teškim osjećajem boli se prisjećala svega...i tako se izmorila. No, razmislila sam o svemu. Evo konkretno, bila sam ovaj vikend na Velebitu dva dana. Taj krajolik, priroda, mir...sve me to natjeralo da razmišljam o svemu...o životu, svojim osjećajima i postupcima i eto, neki su zaključci donešeni. Prvo, ove su ljubavi već spremljene...negdje duboko u meni...kao vrijedne uspomene... i to je sve. Tamo će ostati. Neka žive, ali me neće zamarati. Idem dalje u svom životu. Tražim neku novu ljubav, tražim neka nova poznanstva...evo, sad se spremam za fax pa će i tu biti pregršt nekih novih iskustava. Još neki zaključci su tu, ali nisu vrijedni spomena. Samo sam to htjela reći. Mislim da sam opet neke gluposti tu nabacala, ali sve je to od srca srcu Podravka!! =)

Pusa svima!! I poslušajte savjet našeg dragog kritičkog anonymusa: Opustite se jer ljeto je!!
I velika hvala Strancu u noći... znam da si tu kraj mene...


Ljeto nam se vratilo...




9 comments:

Anonymous said...

Hvala veoma na osvrtanju u pogledu svega napisanoga!
Nije grijeh pasti već padati!
Valja se dići! Kako? otkuda?
pa zna se - Jer Gospodin je moja snaga, moja pjesma moj mir...
Nema ti ravna među bozima...nema djelo kakvo je tvoje...
jer tvoje je i nebo i zemlja...
Što je čovjek da ga se spominješ...ti ga učini malo manjim od anđela...slavom i čašću njega ovjenča...
Proničeš me svega i poznaješ...ti znaš kada legnem i kada ustanem... izdaleka ti već misli moje poznaješ...hodam li ili ležim sve ti vidiš...
itd itd
On, On, On! To je sve!
Stranac u noći

Anonymous said...

A-hem!!! Ovako, idemo po redu vožnje.
anonymus br. 1 - 'muški biraju'? Otkud ti samo tako nisko, samodopadno, i u potpunosti šovinističko i seksističko mišljenje? NEWS FLASH! Živiš u iluziji... Neke cure rade sve one stvari koje si nabrojao zbog dečki (ok, priznajem, neke i previše), a neke to rade i za sebe - tebi teško pojmljivo, ali moguće. Tebi kao smeta da cura izgleda tako dobro, jel'? Samo si ti laži... A osim toga, jel' ti to bilo neko skriveno priznanje da ju zapravo nisi volio jer nije bila ta koja se tražila i da je sve zapravo bila laž (pisao si u drugom licu jednine, a kad se piše općenito treba ti množina)? Razmisli malo o tome što si rekao, možda si se malo uvalio preko glave u nešto što ne znaš (znaš, neki se znaju izgubit u svojim mislima jer im je to nepoznat teritorij)... Dalje, otkud ti da ona misli da je bolja od tih tipova za kojim 'tuli'? Fascinantno je kako neki ljudi izvlače zaključke... Uuuuu, neš ti priznanja prek neta! To vrijedi samo u lice, drukčije ne (usput, ako treba ja ću vrlo rado doć gdje god hoćeš da ti ovo ponovim u facu). Na kraju, tehnički gledano još nije ljeto, ali ako to zaboravimo, zašto misliš da bi se trebala opustiti? Otkud si pak taj zaključak izvukao? Imam savjet za tebe - daj se opusti, ljeto ĆE, uživaj...

Anonymous said...

anonymous br. 2 iliti ga 'Stranac u noći'...
Prvi zaključak ti je malo klimav, ali si pogodio smisao. 'Nitko ne bježi od ljubavne depre osim onih koji ne znaju voljeti i koji nisu spremni voljeti!' --> svi mi bježimo od ljubavne depre, nitko od nas svjesno ne želi biti povrijeđen, pa nismo mazohisti, ali, dobro, ovi koje si naveo ipak nas predvode... Recimo... Sviđa mi se metafora s gradnjom kule, to bi bio ideal kojem se treba težiti. Ali ako izađe iz vaše kule, mogla bi naći nekoga tko može popuniti sve moguće praznine u srcu do kojih ti recimo nisi mogao doprijeti ili si previdio... A kad te netko voli, onda te ne voli takvog kakav jesi, već USPRKOS tome kakav jesi... Zapamti to! Ajd sad reci, otkud ljubavni trokut? Jel' mi se čini da i sebe polako uvlačiš u priču jer taj dio je dosta nepovezan i nerazumljiv (nije samo moje mišljenje, da ne bi bilo...) što odaje prisutnost određene doze snažnih emocija tokom pisanja... Ali da plač liječi dosta toga, to stoji... Opraštanje jest način koji vodi do oporavka, ali tama (u nedosatatku bolje riječi 'zlo' na srcu, onaj dio koji se možda želi osvetiti, napakostiti onome tko nas je povrijedio) sa srca zbog toga ne nestaje. Osobno mislim da bismo tamu koja je na srcu prvo trebali priznati i suočiti se s njom licem u lice... Tek tada dolazi mir... I zadnje, neću više obećajem, ova rečenica je licemjerna, podosta... 'Nije grijeh pasti već padati!' - ma nemoj? Nije grijeh niti PASTI, niti PADATI - grijeh je NE USTATI SE svaki put kad padnemo... A razlog ustajanja može bit različit - Gospodin, ljubav prema nekome, ili najjednostavnije naša volja...

Anonymous said...

Sad kad smo si više-manje svi međusobno izanalizirali riječi (dobro, još vi moje), hajdemo ispočetka pročitati post kojim je sve počelo i shvatit da smo pogrešno razumjeli smisao tog posta. Nisam htio nikoga vrijeđati, samo sam vam htio nešto pokazati... Vidite li sada koliko je besmisleno ovako se raspravljati preko bloga i komentara? Uvijek će se naći netko novi tko ima svoje mišljenje, svoje viđenje i upast ćemo u circulus vitiosus - začarani krug. I na kraju nitko neće nikoga podnositi, ili još gore, svi ćemo se mrziti... Nema smisla... E pa želim vam svima ugodan ostatak života i da ga što bolje i sretnije poživite.

You live only once... face it and make it right.

Anonymous said...

Vex!
Pozdrav!
Što čovjek koji pada radi?
Ne ustaje! Dakle, mislimo isto!
Od ljubavne depre nemožeš pobjeći! Ona dođe u bilo kojem obliku! Zato što je prije prihatiš u tom smislu, ne bježiš, laše se nosi!
Inače, sama riječ communicatio ima u sebi riječ moenia - zid, gradnja - saziđivanje pa je u tome i simbolično što do onih koji ja ne mogu doći dođe netko drugi!
Ako me voli takvog kakav jesam onda me voli usprkos takvom kakav jesam s uvijek naglašenim ciljem da mi nismo takvi kakvi možemo biti ili kakvi uistinu jesmo!
Ne uvlačim sebe u priču jer ja nisam u igri ja sam onaj sa strane što gleda! A čini mi se da anonymus 1 uopće je kao Poncije Pilat uletio u priču! I nisam komentirao Gogin tekst nego njegov!
Smisao je u tome što pokušavamo reći kako mi to gledamo pojedine stvari! Ako blog nema smisla ne bi bilo ni razgovora općenito! Ne priča se samo zato da si uvijek u pravu! Već si priča da se i sasluša!

Anonymous said...

to sam ja
bio
Stranac u noći

Anonymous said...

I stand corrected... Hvala!

Anonymous said...

To!:) Drama!:) Replike!:)

Hvala vam dragi moji! Hvala vam!

Da sam znao kako budete reagirat nebi onak stedil svoja talenat, vec bi bolije elaborirati svoja stavove, i utrpao neku masnu psovaku, vise gramatichik pogresakaka... :)

Hvala vam takodzer sto ste moje uvjerenja shvatili tako ozbieljno, i uputili mi tako constructivne i duboko razmisljene critike, izveli strucnu syber-psihoanalitiku moga poremecenog uma! U samo jednoj konstrukciji jezika otkrili toliko o stanje moja dusa i mojih emotcija, kao i razumjevanja godisnjih doba i climatske uvjeta!!! :)

Samodopadno, umisljeno i sovinisticki-seksisticko!?!

Daklem - ukratko SUSS? :)

Draga Goxi, reci ti meni radije koliko ovaca da posaljem tvome tati da mi te da?

U medjuvremenu, uzivaj, pocele su visoke (poput onih ljetnih) temperature! Pusa! :)

Tvoj Susseksualac!

Goxi said...

Dragi moj SUSS!!!!
Očka moj ti nije nešto rastrošan tak da bu tri ovce dosta!! Taman, da mu nadomjeste mene, mamu i buraza...ionako nas za to drži!!! Meeeeee!!!!!
Al ne znam ko me to želi...ajmo malo vanka iz feudalizma i onih brakova na slijepo...tako da ti meni lijepo reci tko si pa ak treba dam ja tebi koju ovcu da me odvedeš...hehe!!
Pusa
p.s. Hvala na comm!! Nadam se da buš još tu sa svojom kojom paprenom riječi!!